sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

2 su bardağı kiraz şekerlemesi
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
3 su bardağı un
250 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kabartma tozu
üzeri için:
pudra şekeri

Yapılışı

Bir saat önceden kiraz şekerlemesinin üzerine 1 paket toz vanilyayı dökün ve karıştırın. Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın. Margarini, yoğurdu, vanilyayı, pudra şekerini, ve kabartma tozunu unun ortasına koyun. Bu karışımı güzelce yoğurun. Hazır hale gelince hamurun üzerini bir bezle örtün. 20 dakika buzdolabında bekletin.

Dolaptan çıkardığınızda hamuru 1-2 kez yoğurun. Bütün hamuru 3 eşit parçaya bölün. Düz ve kuru bir zemini hafifçe unlayın. Hamurları merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın. Çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların yarısının üzerine kiraz şekerlemelerinden 2 adet koyun. Diğer kısmını kirazların üzerine kapatın. Kenarların açılmaması için bastırın.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri eleyin.

sponsorlu bağlantılar