sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

2 bardak çiğ köftelik bulgur (yarma)
6 yemek kaşığı un
2 bardak yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Tepsiye bulguru koyun. 1 bardak su ile bulguru ıslatıp 10 dakika bekletin. Yumurta ve tuz koyup yoğurun. Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Bulgur hamurundan, fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizin şeklini alacak şekilde sıkıp fıstık köfteler yapın. Kaynayan suya 1 kaşık tuz atın. Köfteleri atarak makarna haşlar gibi 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Sarımsakları dövün, yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine gezdirin. tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar