sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

yarım kilo un
125 gram margarin
125 gram sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
200 gram beyaz peynir
yarım demet maydanoz
tuz

Yapılışı

Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat ve yumurtanın akını bir kap içinde karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1 saat kadar bekletin. Peynirin içine ince ince kıydığınız maydanozu ilave edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak açtığınız hamurun içine peynirli harçtan koyun. Tepsiye aralıklarla dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Orta dereceli fırında poğaçaların üzeri pembeleşene kadar dek pişirin. isteğe göre sıcak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar