sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

3 su bardağı un
100 gram yumuşamış margarin
2 adet yumurta
yarım su bardağı yoğurt
½ limonun suyu
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini derin bir kaba aktarın. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları, susuz kısmından aldığınız yoğurdu ve limon suyunu ekleyin. ince çekilmiş fındık, kuru kekik, tuz ve kabartma tozunu ilave edin.

Unu da azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Hazırladığınız çörekleri fırın kağıdı serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Biraz soğuyunca servis yapın.


sponsorlu bağlantılar