sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
4-5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
maydanoz
4 diş sarımsak
kırmızı pulbiber
karabiber
tuz

Yapılışı

Yufkaları teker teker oklavaya sarın. Bozmadan oklavayı yufkaların içinden çıkarın. Sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Daha önceden ıslattığınız nohutu ve tavuk göğsünü birlikte pişirin. içerisine tuz ve karabiberi ekleyin. Tepsiye kesilmiş yufkaları yayın. 10 dakika kadar fırında tutun. Fırından çıkardıktan sonra üzerine didiklediğiniz tavuk etini ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar fırına sürüp suyunu çekene kadar 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Tabağa alıp servis yapın.

sponsorlu bağlantılar