Malzemeler

1 küçük balkabağı
1 bardak pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı fıstık
1 çorba kaşığı üzüm
1 kahve kaşığı şeker
3 kahve kaşığı tuz

Yapılışı

Kabağın kabuklarını soyun. Ağız kısmından bir kapak çıkartın. içini boşaltın. iyice yıkayın. Diğer tarafta bir tencereye yağı ve pirinci koyun. Harlı ateşte kavurun. Azar azar sıcak su, tuz koyarak diri pilav gibi pişirin. Fıstık, üzüm, biber, tuz, şeker ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sonra kabağa bu harcı doldurun. Çıkardığınız kapağı kapatarak kapak, tencerenin dibine gelecek şekilde oturtun. Tencerenin yarınsından iki parmak yukarıya kadar su koyun. iki kaşık şeker ilave edin. ilik gibi pişene kadar orta sıcaklıkta bırakın. Soğuyunca servis tabağına alarak dilimlere bölün. Servis yapın.