sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

Az miktarda yarma
taze madımak (yoksa kurutulmuş madımak)
ayran
un
tereyağı

Yapılışı

Az miktarda yarma, su konulan tencerede kaynatılır. İçine varsa taze madımak, yoksa kurutulmuş madımak ilave edilir. Ayrı bir kapta ayranla un herlesi çalınır. Kaynamakta olan çorbaya karıştırarak yavaş yavaş dökülür. Kaynayıncaya kadar karıştırılmalıdır. Ara verilmemeli yoksa çorba kesik kesik olur. Kısık ateşte pişirilmelidir. Diğer tarafta bir tavada tereyağı eritilip, "körmen" konularak "sokarıç" yapılır. Yani sos yapılır. Pişen çorbanın altı kapatılır. Sokarıç çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

sponsorlu bağlantılar