sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

200 g taze asma yaprağı
2 bardak yeşil mercimek
1 bardak köftelik bulgur
3 baş kuru soğan
Yarım bardak zeytinyağı
Bir fincan limon suyu
Tuz, toz şeker
yeterince kuru nane, karabiber

Yapılışı

Asma yapraklarını saplarından ayırıp, yıkayıp, içindeki suyu kaynamakta olan geniş bir tencerede altüst ederek üç dört dakika haşlayın. Yaprakları süzüp bir kevgire soğuması için yerleştirin. Soğanları incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya atın, kısık ateşte iyice öldürünceye kadar kavurun. Diğer yanda mercimekleri yıkayıp yapraklardan kalan suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sıcak mercimek ve bulguru soğanların üstüne ekleyin. Haşlama suyundan üstüne ekleyip çekmesini bekleyin. Tuz, şeker ve karabiber ekleyin. En son olarak bolca kuru nane koyun. Tekrar karıştırın.

Asma yapraklarının mat yüzleri yukarı gelecek şekilde avucunuza serin. Ortalarına hazırladığınız ve dinlendirdiğiniz içten azar azar koyun, bohça gibi veya puf böreğini sardığınız gibi sarıp ince yassı dolmalar yapın. Yayvan bir tencerenin dibine dolma yapamayacağınız yırtık veya işe yaramaz yapraklardan örtü yapın. Dolmaları katlanan yüzü alta gelecek şekilde dizip üstünde zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Yaprak ve mercimek haşladığınız suları tencereye dökün. En üste limon dilimleri yerleştirin. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!

sponsorlu bağlantılar