Zeytinyağlı Yerelması Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Zeytinyağlı Yerelması Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler

    500 gram yerelması
    2 adet soğan
    1 adet limon
    1 adet kesme şeker
    2 çorba kaşığı pirinç
    1 su bardağı zeytinyağı
    yeteri kadar tuz

    Yapılışı

    Bir tencere içinde zeytinyağında ince kıyılmış soğan öldürülür. Temizlenmiş, küçük kesilmiş yerelması ağır ateşte yavaş yavaş kendi suyu ile tencereyi sallayarak veya kevgirle hafif, parçalanmadan karıştırılır. Yarı pişmiş durumda, 3 bardak su, pirinç, tuz, limon, şeker ilave edilerek pişirilir.


     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2007-03-10
  Okunma: 1128 - Yorum: 0 - Amp