sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

6 adet orta irilikte patates
1/5 litre süt
200 gram tereyağı
1 kilo tavuk fleto
1 baş soğan
tuz
karabiber
kimyon
kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayın. Daha sonra haşlanan patatesleri tel süzgeçten geçirip tereyağını ve sütünü ilave edelim. Hepsini karıştırarak püre haline getirin ve tuzu ilave ederek bırakın. Diğer taraftan tavukları kuşbaşı doğrayıp, bir baş soğanla ve zeytinyağı ile kavurun.Salçasını baharatlarını ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kavurun. Servis tabağına püreyi yayın ve üzerine pişirdiğiniz tavuğu ilave ederek servis yapın
sponsorlu bağlantılar