sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

Köfte için:

Yarim kg kiyma
1 adet iri kuru sogan
1 yumurta
Yarim bayat ekmek
Tuz,karabiber,yeni bahar,kirmizi pul biber,kofte bahari
Yarim demet maydanoz

Diger malzemeler:

2 adet patlican
2 domates
2 taze yesil biber
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim yemek kasigi aci biber salcasi
Kizartmak için:
Sivi yag
Tutturmak için kurdan

Yapılış Tarifi

On hazirlik olarak ekmekleri su dolu bi kapta bekletip yumusamasini saglayalim.Patlicanlari yol yol soyduktan sonra uzunlamasina ince dilimler kesip tuzlu suda bekletelim.Ayri bir kaba sogani rendeleyelim ve kofte için gerekli olan tum malzemeleri katalim(ekmeklerinde suyunu SIKIP ilave edelim)Kofte kivamina gelene dek yoguralim.Patlicanlarin içine sigacak sekilde koftelere sekil verelim(yuvarlak veya uzun)Patlicanlarin suyunu kagit havlu ile alip kizgin yagda hafif kizartalim ve tekrar kagit havlu uzerine alalim(yagini cekmesi için)Ardindan kofteleri hafif kizartalim.Kizaran patlicanlarin genis kismine birer kofte koyup saralim,kurdana once dogranmis domates,biber saplayip patlicanli ruloyu tutturalim.butun malzemeler ayni sekilde yapilir ve tepsiye dizilir.Artan kofte olursa tepsiye onlarida dizebiliriz.Kuçuk bir kapta salcayi suyla ezip koftelerin uzerine gezdirelim.Arzuya gore suyunu ayarlayalim ve 200 derecede pismeye birakalim.25-30 dk sonra firindan alip sicak servis yapalim.

sponsorlu bağlantılar