sponsorlu bağlantılar
Kullanılacak Malzeme:

Yarım kilo un,
l çay kaşığı tuz,
yarım limon,
l bardak su,
l yumurta,
300 gram sofra margarin,

İçi için:

200 gram beyaz peynir,
yarımşar demet kıyılmış maydanoz ve dereotu,
l yumurta,
bir miktar susam veya çörekotu.

YAPIMI:

Yarım kilo unu bîr hamur tahtasına koyup ortasını havuz gibi açın. Bir çay kaşığı tuz, yarım limon ve l bardak da su ilâve ederek iyice yoğurun. Islak bir bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirin. Sonra hamurun arasını açıp katı haldeki 300 gram yağı koyup kapatın. Bir merdaneyle bu hamuru yarım santim inceliğinde açın. Bohça gibi katlayıp üzerine tekrar bez örtün. Bir 10 dakika daha buzdolabında dinlendirin. Tekrar aynı şekilde açın. Bu açma işlemini 3 defa tekrarlayın. Sonra hamuru iyice incelterek 2-3 mm. kalınlığında yufka haline getirin. Hamurları istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesin. Ortalarına ezilmiş beyaz peynir, maydanoz, dereotu ve l yumurtayı karıştırarak hazırladığınız içten koyun. Muska veya dikdörtgen şeklinde katlayın. Bir fırın tepsisine kat yeri alta gelecek şekilde dizin, üzerine bir fırçayla çırpılmış yumurta sürün. Dilerseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz. Orta hararetli fırında, kabarıp altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirip çıkarın, isteğinize göre sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar