MALZEMELER;

yarim kilo un
maya +tuz
alabildigi kadar su
bunlari yogur dinlenmeye birak [1 saat kadar]
[hamurun cabuk kabarmasini isterseniz uzerine poset gecirin ]

ICI ICIN GEREKENLER:

1 tane margarin
bir cay bardagi yogurt
yarim cay kasigi tuz
yarim kilo peynir [yagsiz erimeyen peynirden]
bir tutam maydonoz

YAPILISI;



Margarini erit,,,,,sogusun,,,, icine yogurdu ve tuzu ilave et,karistir,,,,
kabarmis olan hamuru bezeler yap,orta buyuklukte olsun,
unla merdane ile acarsin,yufka inceligine yakin olsun,,,,,,actigimiz yufkanin uzerine her tarafina fircanin yardimiyla yag yogurt karisimindan sureriz,,,,
,,uzerine maydonozlu peynir serperiz,,,,,,ve yufkayi oklava gibi sararsiniz,,,,,,yapmis oldugunuz peynirli yufkalari yaglanmis tepsiye yerlestir,,,,
, boregim guzel gorunsun derseniz uzerine 1 yumurta carpip surebilirsiniz,,,,,
200 derecelik isitilmis firina verin, alti ustu kizarincaya kadar pisirin,,,,, afiyet olsun,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Not;arzuya gore icine degisik malzemelede yapabilirsiniz,mesala patetesli ispanakli kiymali da olabilir.