Malzemeler

Beze için
3 yumurta aki
5 çorbakasigi esmer seker
5 çorbakasigi toz seker

Iç için :

yarim kg kirmizi erik
3 kirmizi eima
yarim çaykasigi tarçin
3 çorbakasigi esmer seker
1 su bardagi sekerli su

Yapılışı:

Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. Elmalari soyup kabaca dilimleyin. Esmer seker, tarçin ve sekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pisirip sogumaya birakin. Soguyan karisimi bir kasikla genis bir pay kabina dökün. Bezeyi hazirlamak için yumurta aklarini iyice çirpin. Azar azar toz sekeri ilave edin. Iyice karistiktan sonra 2 çorba kasigi esmer sekeri ekleyin. Karisimi bir kasik yardimiyla meyveli karisimin üzerini kapayacak sekilde pay kabinin üzerine yayin. Kalan esmer sekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik firinda yaklasik 5 dakika pisirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapin.