sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

1 kg kabak (dolmalık orta boy)
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı salça
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber, nane,
sıcak su

Yapılışı:

Kabaklar dış yüzü sıyrılır ve 3 yada 4'e bölünür oyulup yıkanır.
Pirinç bol suda yıkanır.
Domatesi rendeleyelim. Kabuklarını ayırın
Kıyma, pirinç, margarin, nane, rendelenmiş domates,1 tatlı kaşığı salça, sıvıyağ,tuz, karabiber bir kaba ilave edilerek karıştırılır.
Kabaklar doldurulup tencereye dizilir.
1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salça inceltilir.Ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltılır.Yüzünü örtecek kadar sıcak su daha ilave edilir.
Dolma orta hararetli ateş de 25-30dk pişirilir.
* Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...

Afiyet Olsun.

sponsorlu bağlantılar