Malzemeler

Yarım kg erişte (ev eriştesi veya hazır erişte)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı tulum peyniri (ufalanmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
Karabiber

Tulum Peynirli ve Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?



Yapılışı

Derin bir tencereye bol su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Süzün. Tereyağını tencerede eritin, içine süzülmüş erişteyi ilave edip karıştırın. Cevizi ve peyniri katın, bir kez daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve ateşten alın. 10 dakika dinlendirip üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.