Hamuru İçin


100 gram margarin
1 bardak un
2 adet kesme şeker
4 yumurta
1 bardak su
Tuz
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi

İç Kreması İçin


1 yumurta

100 gram un
150 gram şeker
Yarım litre süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Çikolata sosu için
200 gram şeker
1 çorba kaşığı un
50 gram kakao
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt

Profiterol Nasıl Yapılır?




-Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve yağı koyup kaynatın.

-Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın.
-Ateşi kısıp 10 dakika pişirin.
-Ateşten alıp soğumaya bırakın.
-Hamur ılıyınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin.
-Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin.
-Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın.
-Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun.
-Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
-İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun.
-Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın.
-Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin.
-Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve margarin ilave edip karıştırın.
-Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.
-Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve Yarım litre süt koyup karıştırın.
-Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın.
-Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.
-Koyulaşınca ateşten alın.
-Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin.
-İçlerine beyaz krema doldurun.
-Topları servis tabağına dizin.
-Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.