sponsorlu bağlantılar
489 - Malatya Kömbesi Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tozşeker
yarım p. yaşmaya
tuz,su
iç harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba biber salçası
1 soğan
2 çorba kaşığı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için:
2 çorba kaşığı yoğurt
sıvıyağ
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın. hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru üzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin

sponsorlu bağlantılar