sponsorlu bağlantılar
Kullanılacak malzeme: (4 kişi için)

750 gram koyun kıyması,
2 baş soğan,
1 yumunta
100 gram margarin yağı,
4 ince pide,
1 dilim kuru ekmeğin içi,
yarım kilo Silivri yoğurdu,
1 domates,
yeteri kadar tuz,
karabiber
somak.

Yapımı

Kıymayı bir kaba koymalı ve ortasını hafifçe çukurlaştırmalı. Buraya rendelenmiş soğanı, çok hafif suda ıslatılıp ufalanmış ekmek içini, yeteri kadar tuz ve karabiberi, yumurtayı koymalı ve hafif hafif yoğurarak bunları birbirine halletmeli. Sonra bu kıymayı hazırlanacak şiş adedine göre yuvarlak parçalara bölmeli. Her parçayı bir şişe geçirmeli ve iki, el arasında hafifçe yuvarlayarak uzatmalı.

Bu işler bittikten sonra pideleri kömür ateşinde ısıtmalı ve birbuçuk-iki santimlik parçalara doğramalı. Özerlerine yağın yarısını ısıtıp dökmeli ve birkaç defa karıştırdıktan sonra sıcak bir yerde ağzı kapalı olarak muhafaza etmeli. Şiş köfteleri kuvvetli fakat alevsiz bir ateşte pişirmeli. Bunları ateş ten alırken pideleri çukur dört tabağa taksim etmeli. Üzerlerine çırpılmış yoğurdu dolaştırarak dökmeli, bunun üstüne de şişlerinden çıkarılacak köfteleri düzenli bir şekilde dizmeli. Köftenin üstüne salçayı döktükten, somagı serptikten sonra soğutmadan hemen servis yapmalı. Salçanın hazırlanması şöyle olacaktır: Yağın yarısını bir tavaya koyup eritmen. Buna kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı ve iyice eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirmeli.

sponsorlu bağlantılar