sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

2 su bardağı un

4 su bardağı su

3 yemek kaşığı Tereyağı

1 tutam tuz

2,5 su bardağı şeker

2 dilim limon

Hazırlanışı

Tencereye suyu ve Tereyağı koyun. Tereyağı eridiğinde unu, birer tutam şeker ve tuzu ekleyin. Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın. Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, yoğurun. Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın. Tatlının şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. Şerbetin hazır olmasına yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın. Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz fındık dökerek servis yapın.

Not: Şerbet yerine, bal şerbeti içerisine dökülebilir ve içerisine nefis bir koku vermesi için gülsuyu konulabilir.

sponsorlu bağlantılar