Malzemeler

1 kg. kuşbaşı et
4 adet domates
3 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kekik

Hazırlanışı

Domatesler ve soğanlar soyulup, küçük küçük doğranır.
Etlerle doğranan sebzeler iyiçe karıştırılıp, ovulur.
Tuz ve karabiber ilave edilir.
Bütün malzeme kiremitin içine konulur.
Diğer kiremitle üzeri kapatılır.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirilir.
Kekik serpilerek servis edilir.

Not
Tarifi Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Yemekleri kitabından denedim. Kitapta da dediği gibi biraz kuru oldu.
Kiremit bulmak çok zor oldu. Artık bu tip kiremitler kullanılmıyormuş. Herhalde sırlanmamış saksı da olur. Ama kenarından suyunun akıp gitmesi gerektiği için altı delik olmalı.

Kiremiti bir tepsiye koyup fırınınıza sürün. Yoksa akan suları temizlemeniz yemeğin keyfini kaçırır.