sponsorlu bağlantılar
Malzeme :

- Harcı:- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Köftesi:
- ½ kg. köftelik kıyma
- ½ paket köfte harcı
- 1 ½ çay bardağı su
- Sosu:
- 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 ½ su bardağı et suyu
- ½ su bardağı rende kaşar peyniri

Hazırlanışı :

Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz.

Maydanoz ve dereotu ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Sarımsakları kıyın.

Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını , 1 ½ çb. Suyu, koyup, iyice yoğurunuz.

Harç kıvamına gelince şekil verip, bir tabağa alınız.

Yayvan bir tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin.

Renk alan köfteleri bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba dizin.

Sosu için, bir tencerede Sana cream bonjouru kızdırın.

Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun Domatesler pişince , köftelerin üzerine dökün.

En son olarak içine etsuyunu döküp, rende kaşarı serpin.

Önceden 200 C de ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirip, sıcak olarak servis edin.

sponsorlu bağlantılar