Malzemeler

2.5 çay bardağı su
50 gr margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
krema malzemesi:
7 yemek kaşığı şeker
yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket vanilya
çikolata sosu malzemesi:
2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 fincan şeker
2-3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kıvama göre daha

Yapılışı

Hamur: Su şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsini pişirin. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırın ve iyice karıştırıp yedirin. Sonra kabartma tozunu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları yağlanmış tepsiye dizin. (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin) Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dökün.

Krema:
Un, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Süt ilave edilerek krema yapın ve en son yağ ve vanilya koyun. Soğuduktan sonra hamurlara koyun.

Sos:
Nişasta, kakao ve şekeri karıştırın. Sonra su ilave edilerek kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine koyun ve hazırlanan topların üstüne dökün.