sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

4 yufka
1 paketten az margarin
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
sıvıyağ
1 kuru soğan
250g kıyma
tuz
karabiber
yarım çay bardağı kuş üzümü
tarçın
maydanoz
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanması:

1. dolmalık fıstığı bir tavada sıvıyağ ile kavurun. yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. ateşten alıp tuz, kara biber, tarçın, kuş üzümü ve maydanoz ile karıştırın.

2. margarini eritin. 2 yufkayı yağlayıp üst üste koyun ve 12 eşit paçaya bölün. parçaların geniş kısımlarına kıymalı içten koyup sigara böreğinden irice sarın. diğer 2 yufka için de aynı işlemi uygulayın.

3. böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

sponsorlu bağlantılar