sponsorlu bağlantılar
Malzemeler :

* 4 ayva
* 1 elma
* 100 g çekirdeksiz kuru üzüm
* 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker
* ½ çay kaşığı şeker boyası
* 2 yemek kaşığı kaymak
* Tarçın

Hazırlanışı :

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.

Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.

Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

sponsorlu bağlantılar