Çılbır Tarifi - Delinetciler Portal

Çılbır Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEMELER

    yumurta
    yoğurt
    sarımsak
    margarin
    toz kırmızı biber
    tuz

    HAZIRLANIŞI

    Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.

    Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları kevgirle süzerek yerleştirin.Harlı ateşte margarini eritin toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan yumurtaların üzerinde gezdirin.


      Konuyu Beğendin mi?

  2. FIRINDA SOĞANLI YUMURTA

    Kullanılacak Malzeme

    6 kişilik,
    6 adet yumurta,
    1.5 kahve fincanı tereyağı,
    2 su bardağı süt,
    2 adet soğan,
    1 yemek kaşığı krema,
    1 yemek kaşığı un,
    toz muskat,
    tuz,
    karabiber

    Yapılışı

    Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Muskat, karabiber ve tuzu ekleyip ateşten alın.

    Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları ince halkalar halinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ekleyin. Geniş bir fırın kabını yağlayın. yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kabına dizin ve kalan sosu da üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 5 dakika kızartın ve servis yapın.

  3. YUMURTALI PATATES PİZZA

    Kullanılacak Malzeme

    4 adet patates,
    4 yumurta,
    biraz salam ,
    rendelenmiş kaşar peyniri,
    küp doğranmış bir adet domates,
    halka doğranmış bir adet yeşil biber ,
    tuz ve karabiber

    YAPILIŞI

    Patatesleri küp doğrayıp kızartın, ayrı bir yerde yumurtaların üçünü çırpıp tuz ve karabiberi ekleyin, salamları da çubuk çubuk doğrayın yumurtalara ekleyin teflon tavaya biraz yağ bırakın çırptığınız yumurta ve salamı koyun üzerine patatesleri yayın. Üzerine diğer yumurtayı çırpıp yayın ve yumurtanın altı hafif ateşte pişene kadar bekleyin daha sonra tavayı başka bir tavaya ters çevirin. Üzerine kaşar rendesini yayın küp domates ve halka biber ile süsleyin. Büyük bir kapakla kapatın ve kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte pişirin, sonra servis tabağına alın.

İlginizi Çekebilecek Konular

  Okunma: 1636 - Yorum: 2