sponsorlu bağlantılar
Eti pişirmeden birkaç saat önce oda sıcaklığına çıkartın. Bu her tarafını eşit pişirmenize yardımcı olacaktır. Sonrasında tavanızı ısıtın. Aynı zamanda fırınınızı 220 dereceye getirin. Kızmış tavanızın içerisine, tavanızı zar gibi kaplayacak şekilde (oldukça az) ayçiçek yağı koyun.

Asla tereyağını ilk aşamada tavanıza koymayın. Tereyağının yanma derecesi düşüktür. Bizim arzu ettiğimiz şeyse yüksek ısıda, eti mühürlemek. Etinizin her iki tarafını tuzlayın ve karabiber ekleyin.

Ayçiçek yağı eklediğiniz tavanızdan dumanlar çıkmaya başlayana kadar etinizi koymayın.

Bonfile Nasıl Pişirilir?


Etinizi tavaya koyduktan sonra katiyen etinize ve tavaya bir dakika kadar dokunmayın. Bu en sık yapılan yanlışların başında gelir. Sebebini izah edeyim: Çok yüksek sıcaklıktaki tavanızın içerisine oda sıcaklığındaki etinizi koyduğunuzda, doğal olarak tavanızın ısısı düşüyor. Burada yapmanız gereken; tavanızın tekrar yüksek ısıya çıkmasını beklemek olmalıdır. Eğer aceleci davranıp, karıştırır veya etin diğer yüzeyini çevirirseniz, etiniz suyunu bırakacaktır. Bir dakika kadar sonra etinizin diğer yüzünü çevirin. Ve tekrar bir dakika dokunmadan bekleyin. Etinizin her iki tarafı da karamelize olunca, tavanıza misket büyüklüğünde tereyağı ekleyin ve ısıyı bir parça düşürün. Aksi halde tereyağınız çabuk yanacaktır. Tereyağınız köpürünce, kaşık yardımıyla etinizin üzerine atın ve yedirin. Etinizin her tarafını bu işleme tabi tutun. Bu aşamada etinizi tavadan alın ve ısınmış olan 220 derecedeki fırınınıza koyun. Etinizin kalınlığı ve kalitesi doğrultusunda pişirme süresi değişse de, 2 cm. kalınlığında orta-pişmiş bir et için 3 dakika süre yeterli olacaktır.

3 dakikalık süre bitince fırından etinizi alın ve oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Bu aşamaya ‘dinlendirme' diyoruz. Eğer etinizi dinlendirmeden keserseniz, bütün suyu tabağınıza akacaktır. Ayrıca sert olacaktır.

15 dakika bekledikten sonra, sıcak fırınınızda pişmiş ve soğumuş etinizi bir dakika ısıtın. Bu ikinci fırınlama işlemini eti pişirmek için değil, keyifli ve sıcak yiyebilmek için yapıyoruz.

Fırından aldıktan sonra servis edin. Bir hatırlatma daha: Etlerinizi ne kadar ince dilimleyerek yerseniz, verdiği keyif o kadar artacaktır.

sponsorlu bağlantılar