Malzemeler:

250 Gr. (1 Paket) Pirinç Unu
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Toz Şeker
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Üzeri için;

1/2 Su Bardağı Soğuk Süt

2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Bir kaba pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Sıvı karışımı da ekleyip, karıştırın.

24 cm'lik kalıbı, yağlayıp unlayın ve kek karışımını dökün. 175 derecede 35-40 dk. pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Kek fırından çıkar çıkmaz, sıcak iken üzerine kaşıkla soğuk sütü yedirerek dökün ve hindistan cevizi serpin. En az 1 gün dinlendirip servis yapın.