Malzemeler:

·6 adet limon
·5 su bardağı kaynar su
·1 su bardağı toz şeker
·Limon dilimleri

Hazırlanışı:

Limonların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi Ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine kaynar suyu boşaltın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Sürahiyi yaklaşık 2-2,5 saat kadar soğuması için buzdolabında bekletin.

Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltın. Limon dilimi ile Süsleyip soğuk olarak servis yapın. Biraz daha farklı bir tat istenirse, yarım limon kabuğu ve 15 adet nane yaprağı havanda toz şekerin bir kısmı ile dövülerek ilave edilir. Biraz bekletildikten sonra süzülerek servis edilir.

Sevgi Göktepe