Milk Shake nin Tanımı ve Özellikleri-Milk Shake nin hazırlanışı


Milk Shake nin Tanımı ve Özellikleri
Milk Shake, soğuk süt, dondurma, çeşitli meyveler ve şurupların blenderda karıştırılması ile hazırlanan besleyici içkilerdir. Çoğunlukla alkolsüz hazırlanır. Alkollü olarak hazırlananları da vardır. Amerika Birleşik Devletleri'nde 1900 lü yılların ilk çeyreğinin başlarında alkol Yasaklanmış, bu yüzden halk arasında oldukça yaygınlaşmıştır. İyi bir milk shake şu özellikleri taşımalıdır:

· Milk shake için kullanılacak süt çok soğuk olmalıdır.
· Malzemeler makinede yeterli süre karıştırılmalıdır.
· Milk shake için kullanılacak meyveler mutlaka taze olmalıdır.
· Kullanılacak süt pastörize ya da kaynatılmış olmalıdır.
· Dondurma taze ve katı olmalıdır.
Milk Shake nin Hazırlanması ve Hazırlanmasında Dikkat Edilecek Noktalar
İyi bir milk shake hazırlamak için kullanılacak sütün çok soğuk olması ve yeteri kadar blenderda karıştırılması gerekmektedir. Ilık süt hem içkinin yoğunluğunu bozar hem de Tadını kötü yönde etkiler. Blender'in çalışma süresi de çok önemlidir. İçecek homojen hale gelip köpürene kadar karıştırılmalıdır. Ortalama 50-60 saniye karıştırılmalıdır. Milk shake ile milk mix drinks birbirine karıştırılmamalıdır. Milk shake dondurma ile yapılır. Milk mix drinks denen muzlu süt, çilekli süt vb. isimlerle anılan içeceklerin hazırlanmasında ise dondurma kullanılmaz. Aşağıda çeşitli malzemelerle hazırlanmış birkaç milk shake tarifi verilmiştir.
Alıntı :Sevgi Göktepe