·Sipariş alma aşamasında konukların zevkleri dikkate alınarak içeceklerini nasıl istedikleri sorulmalıdır.

· İçeceklerin taşınmasında içine doli veya kumaş peçete serilmiş tepsi kullanılmalıdır.

· İçecekler bir engel yoksa her zaman konukların sağından servis edilmelidir.

· Doğrudan çıplak masa veya cam yüzeylere bırakılan içeceklerin altına peçete veya doly konulmalıdır.

· Soğuk içecekler soğuk ve özelliğine uygun olarak servis edilmelidir.

· Bütün içecekler uygun, temiz bardak ve araçlarla sunulmalıdır.

· İçecekler eksik veya fazla malzeme ile hazırlanmamalı, reçetede belirtilen ölçülere uyulmalıdır.

· Katkılı olarak veya katkıları masada eklenecek olan içeceklerin katkılarının içeceklerle birlikte götürülmesi gerektiği unutulmamalıdır.

· Boşlar masada fazla durmamalı, zamanında kaldırılmalıdır. Su bardağı boş olsa da konuk masayı terk edene kadar kaldırılmamalıdır. Boşlar kaldırılırken içeceklerin tazelenip tazelenmeyeceği sorulmalıdır.

· Bardaklar masaya bırakılırken ve masadan kaldırılırken dip kısımlarından veya ayaklarından tutulmalıdır.

Sevgi Göktepe