sponsorlu bağlantılar
MALZEME:

1200 gramlık bir alabalık,
1 limon,
2 defne yaprağı,
1 küçük baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 sap kereviz yaprağı,
1 havuç,
2 kök yeşil salata,
100 gram hıyar turşusu,
1 kırmızı dolmalık biber,
1 yeşil dolmalık biber,
2 yumurta,
1 tutam karabiber,
yarım bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz.

YAPIMI:

Alabalığın dışı, içi iyice temizlenir, yıkanır uzun bir kaba oturtulur, üstü örtülecek kadar su konur. Havuç, kereviz yaprağı, 2 dal maydanoz, soğan, defne yaprakları, yarım limon suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber katılır ve 15-20 dakika hafif bir ateşte pişirilir, öte yanda yumurtalar katı olarak pişirilir. Kabukları ayıklanınca sarıları iyice ezilir. Kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve biber katılarak iyice karıştırılır, iyice ayıklanıp, yıkanan yeşil salatalar ince ince kesilir. Küçücük hıyar turşuları ve yumurtaların beyazları küçük parçalara bölünür ve yeşilliğe katılır. Tohumları çıkarılmış kırmızı ve yeşil dolmalık biberler de küçük veya ince uzun parçalara doğranır ve bunlar da karışıma katılır.

Balığın eti bozulmadan gövdesindeki deri çıkarılır. Yalnız baş ve kuyruktaki deri bırakılır. Sonra servis tabağına yerleştirilir, üzerine maydanozlu salça dökülür. Tabağın kenarı da yeşilliklerin karışımıyla süslenir ve yanında ayrı bir kapta çatalla çırpılan zeytinyağı, limon suyu, tuz, kıyılmış maydanozdan ibaret limon salçası olduğu halde servis yapılır.

sponsorlu bağlantılar