sponsorlu bağlantılar
Malzemeler : 1.5 su bardağısu
1.5 su bardağıun
75 grammargarin
1 tatlı k.tozşeker
1 çay kaşığıtuz
3 veya 4 adet yumurta
Kreması için:
3.5 su bardağısüt
4 çorba kaşığıun
1 su bardağıtoz şeker
1 p.vanilya
7 adet kestane şekeri
Çikolata sosu için:
2 su bardağısüt
1 su bardağıtoz şeker
2 çorba kaşığıun
2 çorba kaşığıkakao
100 grambitter çikolata
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağısıvıyağ
Hazırlanışı : İlk olarak hamuru için minik bir tencereye suyu, margarini, toz şeker ve tuzu alın. Margarin eriyip su kaynayınca üzerine unu ekleyerek iyice karıştırın. Hamuru 3-4 dakika pişirin.Pişen hamuru başka bir kaba alarak soğutun. İstenilen sıcaklığa gelince üzerine birer birer yumurtaları ilave ederek elle karıştırarak yedirin. Hamur hazır olunca hamuru şanti torbasına alarak hafif yağlanmış tepsiye sıkın. Bir tepsi dolusu profiterol hamuru ortaya çıkacaktır. Hazır olan hamurları 170 derecede pişirin.
Kreması için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve toz şekeri alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine kestane şekeri püresi ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra kremayı şanti torbasına doldurun.
Çikolata sosu için 2 su bardağı süt, kakao, toz şeker, yumurta sarısı ve unu ekleyin karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca üzerine parçalanmış çikolataları ekleyin. Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyerek iyice çırparak akıcı kıvama getirin. Parlaklığını sağlamak için üzerine sıvıyağ ekleyerek iyice çırpın.
Tüm hazırlıklar tamamlanınca servis için pişen hamurların içine şanti torbası ile kremayı sıkarak servis kasesine alın. Üzerinde çikolata sos ile servis yapın.
sponsorlu bağlantılar