sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

250gr margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1su bard.şeker
1 k.tozu
aldığı kadar un
üzeri için: 3-4 elma
yarım su bard.şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz

Yapılışı

İçinin Yapılışı

Elmalar rendelenir, İçine şekeri ilave edilir,ocakta5 dk. kavrulur ve tarçını ilave edilir, ocaktan indirirkende ceviz içi konur.

Hamurunun Yapılışı

Oda sıcaklığına gelmiş margarin ve diğer malzemeler bir kapta yoğrulur, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilir, hamurdan bir parça koparılıp buzluğa atılır ve yarım saat beklenir, sonra kare borcam veya küçük boy tepsi margarinin kağıdı ile yağlanır, hamur merdane ile tepsi büyüklüğüne göre açılır.üstüne elmalı iç yayılır, buzlukta bekletilen hamur parçasıda üzerine rendelenir, 175 derece ısıda pişirilip pudra şekeri serpilir.

sponsorlu bağlantılar