sponsorlu bağlantılar
Lama (Lama glama), devegiller (Camelidae) familyasından Güney Amerika'nın dağ ve çayırlarında toplu halde yabani olarak yaşayan Guanako'dan evcilleştirilmiş gevişgetiren bir otçul hayvan türü. Aslında koyuna çok benzer ama develerin yakın akrabası olunduğu bilinmektedir.

Lamaların Özellikleri

Lama genel olarak 1-2 m boyunda olup, 15 cm uzunluğunda bir kuyruğa sahiptir. Tükürmesi meşhurdur. Omuzları yerden 1-2 metre yüksektir. Ağırlığı 70-140 kg civarında olup, narin bir vücudu, uzun bir boynu ve uzun ince bacakları vardır. Develerden farklı olarak sırtında hörgüç bulunmaz. Başı küçüktür, uzun bir çene kısmı, uzun kulakları ve fırlamış gözleri vardır. Postu kaba ve yünlüdür. Dişilerde tüyler boyun ve ayaklarda kısadır. Tüküren bir hayvandır.

Lamanın Özellikleri

Lamalarda Üreme

Ağustos ve eylül aylarında çiftleşirler. Gebelik 11 ay sürer. Yeni doğan yavru anne tarafından dört ay emzirilir. Lama 2.5 - 3 yaşlarında üremeye başlar.

sponsorlu bağlantılar