sponsorlu bağlantılar
Etimekli patlıcan salatası
410 - Salata Menüsüne Hoşgeldiniz...
Malzemeler: 1 paket tuzsuz etimek, 2-3 adet orta boy patlıcan, 2 adet orta boy domates, 2 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, 2 adet kırmızı közlenmiş biber, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, tuz, karabiber, kekik, pul biber
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına veya küp küp doğrayarak kızartın. Kızarttığınız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alıp yağlarını tamamen süzdürün. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Patlıcanları domates rendesi, yağ, sirke, tuz ve karabiber ile karıştırın. Etimekleri kırıp servis kabına yayın. Üzerine patlıcan salatasını yayın. Yoğurdu sarımsakla karıştırarak patlıcanın üzerine dökün. Közlenmiş biberleri şeritler halinde keserek yoğurdun üzerine dizin. Kalan boşluklara kekik ve pul biber serpin. (Dilerseniz konserve patlıcan kızartması ve konserve közlenmiş kırmızı biber kullanarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken etimeklerin üzerine konserve patlıcan kızarmasını yayıp, üzerine yoğurdu döküp ve konserve biberleri dizmek.)



Meksika salatası
411 - Salata Menüsüne Hoşgeldiniz...
Malzemeler: 1 kutu Meksika fasulyesi konservesi, 1 demet dereotu, 1 adet sivri biber (çok acı olmasın), 3 dal yeşil soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı kırılmış baharatlı mısır cipsi.
Yapılışı: Meksika fasulyesi, kutudan çıkarıldıktan sonra iyice yıkanır ve suyu süzülür. Yıkanan dereotu, yeşil soğan ve sivri biber ince ince doğranır ve servis yapacağımız kaba koyulur, servise yakın üstüne zeytinyağı gezdirilir. Tam servisten önce, kırılmış olan mısır cipsi eklenir ve malzemeler iyice karıştırılır. (Dereotu miktarı ne kadar artarsa tadı da o kadar güzelleşir.)



Karnabahar salatası

412 - Salata Menüsüne Hoşgeldiniz...
Malzemeler: Küçük bir karnabahar, 1,5 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak (arzuya göre), 2 yemek kaşığı mayonez, yarım su bardağı iri kırılmış fındık, birkaç dal dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı: Karnabaharı fındık büyüklüğünde koçanlarına ayırın. Yoğurdu, mayonezi ve kullanıyorsanız sarımsağı karıştırın. Karnabaharı ve fındığı bu karışıma ekleyin. Dereotuyla süsleyerek servisten hemen önce tuzunu serpin. (tuzu önceden serperseniz yoğurt sulanır.)



Tavuk salatası
413 - Salata Menüsüne Hoşgeldiniz...
Malzemeler: 1 tavuğun göğsü, (haşlanmış) 1 adet kıvırcık, 2 adet domates, 2 adet salatalık, 1/2 demet maydanoz, 3 dal yeşil soğan, 1 su bardağı haşlanmış mısır (veya 1 küçük kutu konserve mısır), 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1 limonun suyu, 1/2 çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı: Kıvırcık, domates, salatalık, yeşil soğan, maydanoz ince ince doğranır ve karıştırılır. Servis tabağına alınır. Haşlanmış tavuk göğsü soğuduktan sonra tiftik tiftik edilir. Salatanın üstüne eklenir, mısırlar onun üzerine serpilir, kavrulmuş susam salatanın en üstüne dökülür. Limonun suyu ve zeytinyağı gezdirilir.

Közlenmiş Patlıcan Salatası
414 - Salata Menüsüne Hoşgeldiniz...
malzemeler:
  • 4 adet büyük boy patlıcan
  • 4 adet büyük boy dolmalık kırmızı biber
  • 1-2 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet çarliston biber
  • 3 adet küçük boy domates
  • 12 adet biberli yeşil zeytin
  • 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
hazırlanması:
1. dolmalık biberleri ve patlıcanları közleyin. soğuduktan kabuklarını soyup limon suyu ve zeytin yağını karıştırarak hazırladığınız terbiyenin içinde ezin. (ben ezme aleti kullandım)
2. domatesleri soyun, çarliston biberlerle beraber küp küp kesip karışıma ekleyin. zeytinleri de halka halka kesip ekleyin.
3. servis yaparken üzerlerine maydanoz serpiştirin.









sponsorlu bağlantılar