sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

4 orta boy patlıcan
8 çarliston biber
4 diş sarmısak
4 orta boy domates
Yarım su bardağı ceviz
Kızartmalık yağ
Tuz
Karabiber

Nasıl Hazırlanır:

1. Patlıcanı yıkayın. Kabuklarını alacalı soyup ikiye veya dörde bölün. Patlıcanları dilimleyip kararmamaları için tuzla ovun veya tuzlu suda bekletin. Biberleri yıkayın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıklayın.

2. Yağı tavada kızdırın. Önce biberleri kızartın. Ardından patlıcanları aynı yağda kızartın. Biber ve patlıcanı bir kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp yağını çekmesini bekleyin.

3. Domatesleri kaynar suda kısa bir süre bekletin. Ardından kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Küçük bir tencere veya tavada yağ kızdırın. Domatesi yağda pişirin. Bu arada cevizleri dövüp sarmısağı ezin. Domatese ceviz ve sarmısak ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu kısık ateşte 5 dakika pişirin.

4. Biber ve patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip servis yapın. Dilerseniz tekrar tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz






sponsorlu bağlantılar