Hoşmerim Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Hoşmerim Nasıl Yapılır?

  1. Hoşmerim Nasıl Yapılır?

    Hoşmerim
    , Höşmerim veya Höşmelim, bir irmikli bir hamur tatlısıdır.

    Balıkesir yöresinde daha farklı bir usulle hazırlanan sarı renkli bir tatlıdır.
    Efsaneye göre, hoşmerimi ilk defa pişiren kadın kocasına "Hoş mu erim ?" diye sormuş, buradan da bu yemeğin adı Hoşmerim olarak kalmıştır.

    Kullanılan malzemeler

    Hoşmerim (4-6 Kişilik)

    Malzemeler:

    75 Margarin
    500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
    2 Yemek Kaşığı Un
    150 gram Toz Şeker (2/3 su bardağı)


    Yapılışı

    Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun.
    Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin.
    Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
    Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2009-08-21 #2
    Balıkesir agirlikli olmak uzere canakkale'de de bolca bulunabilen cekici bir sari renge sahip mukemmel tatli. serin yenir. yumuşak, puturlu, muhallebi gibi ama hic degil, kendine has bir olayi vardir.

    Hazırlanışı
    Margarin ve peyniri iyice eritip, bir karışım haline getirin.
    Daha sonra irmiği katın ve iyice karıştırın.
    Karıştırmaya ara vermeden unu yedirin.
    Şekeri ekleyip, karıştırın.
    Şeker eridikten sonra hazırladığınız hamuru yağladığınız fırın tepsisine yayın.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
    Baklava şeklinde kestikten sonra kıyılmış antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.

    Adının ilk yapıldığı zamanlarda yapan kişinin 'Hoş mu erim' diye sormasıyla günümüze höşmerim olarak geldiği söylenmektedir...
    Balıkesir agirlikli olmak uzere canakkale'de de bolca bulunabilen cekici bir sari renge sahip mukemmel tatli. serin yenir. yumuşak, puturlu, muhallebi gibi ama hic degil, kendine has bir olayi vardir.

    Hazırlanışı
    Margarin ve peyniri iyice eritip, bir karışım haline getirin.
    Daha sonra irmiği katın ve iyice karıştırın.
    Karıştırmaya ara vermeden unu yedirin.
    Şekeri ekleyip, karıştırın.
    Şeker eridikten sonra hazırladığınız hamuru yağladığınız fırın tepsisine yayın.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
    Baklava şeklinde kestikten sonra kıyılmış antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.

    Adının ilk yapıldığı zamanlarda yapan kişinin 'Hoş mu erim' diye sormasıyla günümüze höşmerim olarak geldiği söylenmektedir...

  3. 2009-08-21 #3
    ee tabi herkes acıktı =)) höşmerim Tekirdağ'da çok oluyor diye biliyorum..ama hiç tatamadım doğrusu


    tarif için teşekkür ederim
    ee tabi herkes acıktı =)) höşmerim Tekirdağ'da çok oluyor diye biliyorum..ama hiç tatamadım doğrusu


    tarif için teşekkür ederim

  4. 2009-08-21 #4
    balıkesir.de çok, oraya özgü bir tatlı ama oralarda da oluyodur tabi yakın =))))balıkesir.de çok, oraya özgü bir tatlı ama oralarda da oluyodur tabi yakın =))))
  Okunma: 9592 - Yorum: 3 - Amp