174 - Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
2 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr)
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un

Yapılışı:
Şeker,süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu bir kapta şekerler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz. Kalan karışıma yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz.Kabartma tozu eklediğimiz unu ekliyoruz.Unumuzu göz kararı koyuyoruz. Kek hamuru elde edene kadar un ekleyip çırpıyoruz. Bir yemek kaşığını batırıp çıkardığımızda eğer karışım yavaş yavaş akıyorsa unumuz yeterli demektir Yağlanmış fırın tepsisine döküp, fırına veriyoruz. İsterseniz kalıba da dökebilirsiniz ama bu şekilde bence browni gibi oluyor. Kekimiz ılıyınca dilimleyip sosumuzu her yerine döküyoruz. Sosun daha da içine çekmesini istiyorsak kürdan ya da bıçağın ucuyla şekli bozulmacak şekilde küçük delikler açıyoruz.

Eğer kekimizin bol soslu olmasını istiyorsak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyebiliriz..