Meyve ve Sebzelerdeki Şifalar (Ahmet Maranki'nin Kitabından) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Meyve ve Sebzelerdeki Şifalar (Ahmet Maranki'nin Kitabından)

  1. Bamya:Sindirim sistemini düzenler,mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar,kanı temizler.
    İdrar söktürücü olarak ta bilinen bamya,halsizliğe iyi gelir.

    Bakla:Mesane ve böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.İdrar yollarını temizler,böbrek ağrılarını
    dindirir,böbrek iltihaplarını giderir.

    Bezelye:Kansızlığa ve kan kanserini önlemede çok faydalıdır.Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.Anne sütünü artırır.
    Gıda değeri bakımından taze bezelye,fasulyeden daha üstündür.Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir.
    Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder.

    Biber:P ve K vitaminlerini içerir.P vitamini ile damarları yumuşatır,kanamaları önler.K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını
    artırarak kanamaları durdurur.
    İştahsızlığa karşı son derece etkili bir sebzedir.Mide tembelliğini gideren kuru biber, hazmı kolaylaştırır.Acı biber ise,
    kadınlarda ve erkeklerde cinsi isteksizliği ve kudretsizliği ortadan kaldırır.

    Börülce:Göğüs ve akciğere faydalıdır.İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.
    Cinsel arzuyu artırır.Yanıklara sürülürse faydası görülür.
    Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.Kansızlığa iyi gelir.

    Brokoli:Sık idrara çıkma,idrar kesesini boşaltamama gibi rahatsızlıklar yanında prostat büyümelerinde vasodilatif özelliği
    sebebiyle idrar yollarını genişleterek açtığı ve prostatın çalışmasını sağladığı yapılan çalışmalarda tespit edilmiştir.

    Domates:Domatesin içinde lycopin denilen bir madde vardır.Böbrekleri çalıştırarak,bol idrar söktürür.Vücutta biriken üre asidini
    ve ürat tuzlarını eriterek idrarlar dışarı atar.
    Bu madde yaşlılığa bağlı makula dejenerasyonunun etkisini azaltır.Bu madde aynı zamanda kolesterole karşı etkili olup idrar yapma
    zorluklarını da ortadan kaldırır.
    Kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirerek,kabızlığı giderir.Safra ve böbrek taşlarının oluşmasını engeller.İştahsızlık
    çekenlere çok faydalıdır.Domates nasır üzerine bağlanırsa,nasırın sökülmesini kolaylaştırır.

    Fasulye:Pankreas bezesinin gereği gibi çalışmasını sağlar.İnsülün ifrazatını artırır.Böylece şeker hastalığını önler.Kandaki şeker miktarını düşürür.
    Taze fasulyede bulunan bazı maddeler,kalbi,karaciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir.

    Havuç:Havuç,düzenli olarak yenildiğinde,sigara içen kişileri de içermek üzere,bedenin akciğer kanserine yakalanma rizikosunu en aza indirgemektedir.
    Ayrıca havucu sık ve bol tüketen kişilerin gırtlak,mesane(idrar kesesi),rahmin boyun bölümü,kalınbağırsak,prostat ve yemek borusu kanserine yakalanma
    rizikosunun % 50 oranında;menopoz döneminin sonrasını yaşayan kadınlarda,göğüs kanserine yakalanma rizikosunun % 20 oranında
    azaldığı yapılan araştırmalar sonucunda görülmüştür.
    Kalbin dostu olan havuç,kandaki kolesterol düzeyini düşürmenin en kolay yoludur.İçerdiği yüksek lif oranıyla peklik(kabızlık) çekenlere iyi gelmektedir.
    Kan yapıcı özelliği vardır.Böbrek,beyin ve kalp damarlarının çalışmasına yardımcı olur.

    Hıyar:Sindirimi kolaylaştırıp,böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür.Böbreklerde ürat taşı varsa döktürür ve yeniden oluşmasını önler.
    Vücudu yorgunluktan kurtarır.Kandaki şeker miktarını düşürüp,insülin ihtiva eder,bu nedenler şeker hastalarına tavsiye edilir.
    Ciltteki ter bezlerini çalıştırır,cildin taze ve pürüzsüz kalmasını sağlar.Bu özelliği çok sayıda deri merhemlerinin,cilt kremlerinin yapımında kullanılır.

    Ispanak:Kan yapıcıdır.Kemikleri ve dişleri sağlamlaştırır.Karaciğeri,lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.Bedenin mineral ihtiyacını karşılar.
    Soğuk algınlığı ve benzeri hastalıklara karşı vücuda dayanıklılık verir.Diğer akraba sebzelerle kullanıldığında etkisi kat kat artar,kereviz ve maydanozla kansızlığa,
    mide ülserine ve böbrek rahatsızlıklarına çok faydalıdır.
    Ispanak detoks-arınma aracı olarak tere,maydanoz ile birlikte kullanılır.Bu metot toksin atıcı olarak ta arınma kürlerinde kullanılır.
    Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.Yüksek tansiyona karşı olumlu etkisi vardır.
    Hamile hanımlar ıspanak yediklerinde,çocuk kendi kanını fazlasıyla yapar.Taze ıspanakları çiğ olarak daha çok faydalıdır.Ispanak yemeği pişirildiği gün tüketilmelidir.
    Aksi olursa zarar verir.
    Vücudun dayanıklılığını artırır ve vücuda kuvvet verir.Yorgunluğu giderir.Zihni kuvvetlendirir.Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir.Felce ve özellikle
    yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.
    Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir.Sindirimi kolaylaştırır.İdrar söktürücüdür.Hemoroite(basur) iyi gelir.Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandırır.Kemikleri ve dişleri
    güçlendirir .Diş çürümelerini önler.Kolesterolü düşürür.Şeker hastalarına yararlıdır.

    Kabak:Kabak yemeği veya tatlısı,mide ve bağırsağa yumuşaklık verir,kabızlığı giderir.Bağırsak iltihabını ve hemoroiti tedavi eder.
    Kabağın tohumları da çocuklarda tenya ve kurt düşürücü olarak kullanılır.Kabak bedeni temizler,sinirleri yatıştırır.
    Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir.Kabağın lapası sedef için haricen sürülerek kullanılır.

    Karnabahar:Kalp rahatsızlıklarını giderir,sinirleri ve beyni iyi çalıştırır,bağırsakların çalışmasını düzenler.

    Kereviz:Baş ve yaprak olarak ne kadar çiğ yenirse o kadar faydası fazla olur.Midesi kuvvetlendiren kereviz,iştah açar,kanı pislikten temizler.
    Karaciğere faydasıyla bilinir,şişkinliği giderir.Safra ifrazatını mormale sokar.Böbrekleri çalıştırır,vücutta birikmiş fazla suyu idrar yoluyla dışarı atar.
    Ses kısıklığına iyi gelir.

    Kırmızı pancar:Kemik zafiyeti olanlara da çok fayda verir.Karaciğeri hastalıklara karşı koruyan özelliğiyle tanınır
    ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

    Kuru fasulye:Bedenen ve zihnen çalışanlara çok faydalıdır.Kabukları şeker dengelemek için demlenerek kullanılır.
    Sinirlerin gelişmesini,çalışmasını ve tamirini sağlar.Bulgur pilavıyla birlikte yenilince protein değeri artar.

    Lahana:Ortadaki beyaz ve gevrek yapraklarının çiğ olarak yenilmesi çok faydalıdır,göğsü yumuşatır,sindirimi kolaydır,kanı temizler,bol alvuvar yapımı sağlar,
    sarılık ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir,şeker ve romatizma hastaları için de faydalıdır,bol idrar söktürür,mide ve bağırsak kanserlerine ve kemoterapiden sonra kür
    olarak kullanılması halinde bedendeki toksinlerin atılmasını sağlar.Mide ülseri,reflü ve gaz oluşumu engeller,mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur,yaraları iyileştirir.
    Yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağıdır.


    Mantar:Zayıf ve kansız kimseler için iyi bir gıdadır,kan yapar,vücuda kuvvet verir,yorgunluk giderir.

    Marul:100 gramında,küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazla vardır.İnsan sağlığı bakımından önemi büyüktür.

    Mercimek:Beden ve zihin gücünü artırır,mideyi kuvvetlendirir,öksürük ve bronşite iyi gelir.
    Bol kan yapımı sağlar,bağırsaklara yumuşaklık verir.

    Mısır:İçerdiği yüksek karbonhidrat,kişinin enerji seviyesini yükseltir,göze kuvvet verir,cilt hastalığında faydalıdır.

    Nohut:Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.İştah açıcı özelliği vardır.Anne sütünü artırır,idrar yollarını dezenfekte ederek,yanmaların
    geçmesine yardımcı olur.Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir.Bağırsakları yumuşatır,bol idrar söktürür.Damarları açar.
    Cinsel gücü ve isteği artırır.Sesi açar ve öksürüğü keser.
    Göğüs kanserine karşı koruyucudur.Vücutta fazla su toplanmasını önler.Östrojen hormonunu dengeler ve özellikle menopoz
    döneminde faydalıdır.

    Patates:Şeker hastalarının kanını alkali hale getirerek,susuzluklarını keser ve hastalıklarına dayanıklılığını artırır.
    Ülser ve reflüye yardımcı olur.Sindirimi kolaylaştırır,kabızlığı önler,karaciğer şişkinliğini giderir.
    İshali kesmek için patates püresi,yağsız yoğurtla karıştırılıp yenir.Sert bir cisim yutanlar,papates püresi yiyerek cismi çıkarır.

    Patlıcan:Tam olgunlaşınca yenilen patlıcanlar,kalp çarpıntısına iyi gelir,böbrekleri çalıştırır,vücutta toplanan fazla suyu dışarı boşaltır.
    Kanı artırıcı özelliği vardır,mide ve bağırsak hastası olanlara patlıcan dokunur.Sinirleri yatıştırır,tansiyonu düşürür,bağırsakları yumuşatır ve
    idrar söktürür.Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir,kansızlığı giderir,karaciğer ve pankreasın çalışmasını düzenler.
    Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır.Basura iyi gelir,kilo vermeye yardımcı olur.Patlıcan kullanmadan önce tuzlu suda bekletilir,acılığı giderilir,
    lapa haline getirilip yanıklara konursa faydası görülür.


    Pırasa:Esas adı Pürhassa'dır.Çok hususiyetli demektir.İnsan sağlığı için faydalıdır.İştahsızlığı giderir,kan yapar,idrar söktürücüdür,
    bağırsakları yumuşatır,kilo aldırmadan besler,zayıflatıcı özelliği vardır.

    Pirinç:Buğdaydan sonra en besleyici gıdadır,bünyeyi kuvvetlendirir,tansiyonu yüksek olanlar için iyi bir gıdadır ve ilaç vazifesi görür,
    ishali keser.Diyaliz hastaları için ideal br gıdadır.

    Roka:Tadı ve asitleri mideyi çalıştırır,hazmı kolaylaştırır,iştah açar.
    Böbrekleri çalıştırır,kanı temizler,mafsal iltihabı ve mafsallarda ürat birikmesini önler.
    Karaciğere faydalıdır,karaciğer ağrılarını giderir,sarılığı keser.Vücuda kuvvet verir.Bağışıklık sistemini güçlendirir,cinsel gücü artırır,
    öksürüğü keser,vücuttaki zararlı maddeleriin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

    Sarımsak:Hazmı kolaylaştırır,bağırdaklarda zararlı mikropları öldürerek,vücudun zehirlenmesini önler.
    Kansere karşı koruyucu özelliği vardır,spazm çözücü etkisi vardır,kabızlığı giderir,bağırsaklardaki çeşitli solucanları yok eder.
    Yüksek tansiyona şifadır,damar sertliğini giderir,kanı sulandırır,kanı temizler.Kalp adalelerini kuvvetlendirir,kalp ağrılarını
    zamanla geçirir,akciğer ve bronşlerı dezenfekte eder,ateş düşürür,ses kısıklığına iyi gelir.

    Semizotu:Mide ve bağırsak kanamalarında çok fayda verir,suyu içilirse müzmin bronşite iyi gelir,idrar söktürür,kanı üreden korur,kilo verdiricidir.
    Mide ve bağırsak yanmasını giderir.Yeşil salata şeklinde,iyi çiğnenerek yenilirse,faydası daha çok olur,bağırsakları yumuşatır,idrar söktürücüdür,kabızlığı
    giderir.Kanı temizler,sinirleri yatıştırır,zihin yorgunluğunu alır,uykusuzluğa iyi gelir.Dalak şikayetlerini azaltır,kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıcı etkisi
    özellikle iç kanamaları durdurmakta faydalıdır,idrar yanmasını giderir.Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur,ayrıca,solucanları dökmeye de yardımcı olur.


    Soğan:Soğuk algınlıklarına karşı bedeni korur,B vitamini yönünden zengin olduğu için yorgunluğu giderir,iştah açar,idrar yoluyla vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı atar.
    Damar sertliğini önler,kilo verdirir,böbrek taşını ve kumunu döker,sinirleri yatıştırır,zihin yorgunluğu ve uykusuzluğu giderir,iktidarsızlığı önler,bronşları çalıştırır,
    öksürüğü söktürür,içerdiği kükürt ve iyotla kanı temizler,böylece cildin taze kalmasını,savilcelerin geçmesini sağlar.
    Vücut zehirlenmesini önler,vücudu dinçleştirir,kansere karşı korur,dolama ve arpacıkta iltihapların boşalmasını sağlar,basurun tedavisi için yararlıdır.


    Soya:Beynin çalışmasını artırır,kolesterolü düşürür,dalgınlığı ve erken bunamayı önler.

    Şalgam:B vitaminleriyle akciğerleri,bronşları temizler ve kuvvetlendirir,bol idrar söktürür,böbreklerdeki ürat tipi taşı ve kumu döker.
    Vücuttaki fazla suyu atarak kilo verdirir,bağırsakları çalıştırır ve dezenfekte eder,kabızlığı giderir.
    Şeker hastalarının aşırı su isteğini keser ve çeşitli hastalıklara karşı dayanıklılıklarını artırır.

    Tere:Bilinen en iyi toksin atıcıdır,mideyi çalıştırır,hazmı artırır,kandaki şeker seviyesini düşürür,şekerlilerin insülin ihtiyacını önemli ölçüde
    azaltır.Öksürüğü söktürür,grip ve soğuk algınlığını kısa zamanda geçirir,böbrekleri çalıştırır,mesane ve idrar yollarını temizler,idrar tutukluğunu
    giderir,kansızlığı giderir.

    Turp:Karaciğer için çok faydalıdır.Siroz için,turp suyu ,şeker veya bal şerbeti tatlandırılarak,günde 2 çay bardağı içilir,bir müddet böyle devam edilir.
    Böbrekleri temizler,kum ve taşı döker,iştah açıcıdır.Kanserlere karşı etkili olup,mikropları öldürürek,üremesini engeller.
    Bağırsakları temizler,çeşitli alerji ve egzamaları geçirir.Kür halinde kullanılmalıdır.

    Zeytin:Zeytinyağı kalp ve damar sistemi için çok faydalıdır,bol fosfor içerdiği için vücudu besler,sindirimi kolaylaştırır,böbrekleri temizler,taşların düşmesini
    kolaylaştırır.Safra akışını artırır,damarları açar,bağırsak kurtlarını düşürür.Vücuda sürülürse cildi besler.

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2009-08-30 #2
    emeğine sağlıkk.......emeğine sağlıkk.......
  Okunma: 1120 - Yorum: 1 - Amp