MALZEME

1 kilo kuzu
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 adet domates
2 bardak pirinç
2 kaşık sıvı yağ
Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Eti kemikli olarak 8-10 ayırtın . Bunları tencereye yerleştirin,üzerine bir kaşık margarin ve tuz ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp, çok hafif ateşe veya fırına koyun. Etleri ara sıra çevirerek kızarmalarını sağlayın. Domatesleri üzerine halka halka doğrayın. Et gerektiği gibi kızarmazsa içine yarım bardak sıcak su koyun . su buharlaşınca, etleri kaptan alın.Tencereye 3,5 bardak su koyun .Başka bir kapta ayıklayıp yıkadığınız pirinci,sıcak suyun içinde 5 dakika kadar tutun. Diğer tenceredeki suya tuz ve karabiber atıp, kaynamaya bırakın. Daha sonra içine pirinci salın. Pilav pişerken, kalan yağla fıstıkları bir tavada kavurun, içine ciğer ve kuş üzümü koyun. Tekrar tuz ve karabiber serpin, bunu pilava karıştırın. Servis tabağına dökün. Üzerine kuzu etlerini yerleştirip ,servis yapın.