Çikolata Soslu Kek Tarifi - Delinetciler Forum

Çikolata Soslu Kek Tarifi

  1. Çikolata Soslu Kek Tarifi

    Malzemeler

    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 25 dk.
    Kaç Kişilik 13
    Yöntem
    125 gr beyaz çikolata
    125 gr sütlü çikolata
    375 gr bitter çikolata
    175 gr tereyağ veya margarin(11.5 çorba kaşığı)
    175 gr tozşeker (3/4 su bardağı)
    175 gr badem
    6 Adet yumurta
    3 Çorba kaşığı kakao
    140 gr krema
    Bir tutam tuz
    Kekin pişme süresi : 1 saat 20 dakika

    Hazırlanışı

    Beyaz ve sütlü çikolataları parçalayın.

    Kare bir kek kalıbını yağlayın.

    225 gram bitter çikolatayı benmari usulü (cezveyi içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak) eritin ve 10 dakika soğumaya bırakın.

    Bu arada ayrı bir kapta şeker ve yağı çırpın.

    Bunu badem, yumurta sarısı ve kakao ile eritilmiş çikolataya katın.

    Yumurta aklarıyla tuzu çırptıktan sonra daha önce parçaladığınız çikolatalarla birlikte bademli karışıma ekleyin.
    Karışımı kek kalıbına boşaltın ve 180 dereceli fırında 1 saat 20 dakika pişirin.

    Bu arada kalan 150 gram bitter çikolatayla kremayı benmari usulü ısıtın (cezveyi içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak) ve soğumuş kekin üzerine dökün.

    Buzdolabında soğuttuktan sonra küçük dilimler halinde servis yapın.


    Güncelleme : 2007-03-19
  2. 2007-03-19#2
    Tiramisu

    Malzemeler
    1 Adet hazır kakaolu kek
    3 Çorba kaşığı nescafe
    2 Çorba kaşığı tozşeker
    1 Su bardağı sıcak su
    1 Çorba kaşığı kakao
    Kreması için :
    3 Kahve fincanı tozşeker
    1 Adet yumurta
    4 Su bardağı süt
    1 Paket labne peyniri


    Hazırlanışı

    2 çorba kaşığı nescafe ve tozşekeri bir bardak sıcak suya ilave edip karıştırın.
    Hazır keki, enlemesine iki parçaya kesin.
    Hazırladığınız nescefeli karışımla kekin her iki parçasını da ıslatın.
    Krema için ; süt, şeker, un ve yumurtayı iyice karıştırın.
    Orta ateşte koyulaşana dek pişirin.
    Ocağı kapatın ve labne peynirini ekleyin.
    Pürüzsüzbir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın.
    Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken kek parçalsrından birinin üzerine sürün.
    Diğer keki üzerine kapatıp, kalan kremayı üzerine sürün.
    Kakao ve kalan nescafe ile süsleyerek soğumaya bırakın.
    Dilimleyip servis yapın.

    afiyet olsun

  3. 2007-03-19#3
    Likörlü Kurabiye

    Malzemeler

    300 Gr margarin veya tereyağı (20 çorba kaşığı)
    1 Çorba kaşığı su
    1 Su bardağı un
    1 Adet yumurta akı
    2 Çorba kaşığı kakao
    1.5 Su bardağı tozşeker
    1 Çorba kaşığı vanilya
    1/2 Çorba kaşığı likör



    Hazırlanışı

    100 gr margarin veya tereyağı (6.5 çorba kaşığı), 1 su bardağı un ve 1 çorba kaşığı suyu hamur haline gelene kadar yoğurun.
    Rulo haline getirdiğiniz hamuru 4 milim kalınlığında kesin.
    200 dereceli fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
    Kalan 200 gr margarin veya tereyağını (13.5 çorba kaşığı) 1 su bardağı tozşeker ile karıştırın ve içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin.
    Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
    Yarım su bardağı tozşekerle likörü 1/2 yemek kaşığı su ile karıştırın.
    Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün.
    Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı pay edin.
    Servis tabağına dizip servis yapın.

  Okunma: 6407 - Yorum: 2 - Amp