Kullanılacak malzeme:

1 küçük boy ekmek kadayıfı, 6-7 bardak kaynar su.

Şerbeti için: 3+1/2 bardak toz şekeri, 3 bardak süt, 1 kahve kaşığı vanilya tozu.

Yapımı:

Kadayıftan en az 4 - 5 parmak büyük, (33.35 santim çapında), kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boy bir ekmek kadayıfını (pazarda hazır olarak satılır) kızarmış tarafı alta gelecek biçimde yerleştirmeli. Sonra üstüne 6-7 bardak kaynar suyu dökmeli. Kadayıfın yumuşayıp kabarması için tepsiyi 20 - 25 dakika kadar bir kenara bırakmalı.

Ekmek kadayıfı suyu çekerek iyice yumuşayıp kabarınca üstüne bir peçete koyup kuvvetlice bastırarak kadayıfta ki suyu peçeteye çektirmeli. Peçeteyi sıkmak ve yeniden kadayıfın suyunu çektirmek suretiyle kadayıfın çekmiş olduğu bütün suyu almalı.

Şerbetin hazırlanmasında süt kullanılacak. Şekerle birlikte vanilya katılacak ve şerbet koyu bir kıvama gelemeyeceğinden sadece bir taşım kaynatıldıktan sonra tepsideki suyu alınmış ekmek kadayıfının üstüne dökülecektir.