Malzemesi

Hazırlanmış olan yufkalar,
300 gram öğütülmüş fındık içi,
500 gram erimiş tereyağı (el yakmayacak sıcaklıkta),
500 gram süt.
Şerbet için
1200 gram toz şeker,
700 gram su,
Yarım limonun suyu.

Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır?


Yapılışı


Hazırlanmış yufkaları tezgâha üst üste serin. Bunun tam ortasına tepsinizi kalıp gibi kapatın. Tepsinin dışında kalan kısımları kesip iki el büyüklüğünde parçalara ayırın.

Tepsi boyutunda kesilmiş yufkaları ince oklavaya tek tek sarın.

Tepsinin içini hafif yağlayın. Tabanına oklavaya sarılmış yufkaların iki tanesini düzgünce serin. Sonra kesilen kenar yufkaların yarısını, tepsinin içini tamamen kaplayacak şekilde kat kat atın.

Bu yufka katlarının üzerine fındık içini serpin. Kalan kenar yufkaları da, fındığın üzerine aynı şekilde kat kat atın.

Daha sonra oklavaya sarılı diğer yufkaları, tek tek, aralarına ılık yağ serpiştirerek tepsiye çarşaf gibi üst üste döşeyin.

Tepsinin dışına taşan yufkaların kenarlarını bıçak ile düzeltin. Yufkaların kenarlarını bıçak ile düzeltin. Yufkaların yüzeyini bozmamaya dikkat ederek, keskin bir bıçak ile dilimleyin.

Erimiş yağı, tepside kuru yer kalmayacak şekilde gezdirerek dökün.

Tepsiyi 200 derecedeki fırına sürün; 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarınca, yarım kilo sıcak şerbet ile yarım kilo soğuk sütü ayrı bir kapta karıştırıp üzerine dökün. Kalan şerbeti de gezdirerek dökün. Şerbeti çekmesini ve soğumasını bekleyin.