Kullanılacak malzeme:
4 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
2 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
1 portakalın rendelenmiş kabuğu.
Şurubu için:
450 gr tozşeker,
3,5 bardak su,
çeyrek limonun suyu.

Yapılışı: Yoğurt çırpılır sonra yumurtalar teker teker katılır. Çırpmaya ara vermeksizin şeker eklenir. Karışım iyice karıştıktan sonra kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğu serpilir. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırırken azar azar un katılır. Hamur iyice karıştırıldıktan sonra önceden yağlanıp unlanmış 20 cm çapındaki bir tepsiye boşaltılır ve kızgın fırına konur, ve 40-50 dakika pişirilir. Hamurun üstü kızarınca, bir kibrit çöpü sokulur. Çöp temiz çıkarsa pişmiştir. Çöp nemli olursa veya hamurlu çıkarsa bir süre daha fınnda tutulur. Tatlının hamuru pişince servis tabağına aktarılır. Diğer tarafta 450 gr şeker, 3,5 bardak su ve çeyrek limonun suyu kaynatılarak şurup kıvamına getirilir. Şurup, kıvamını bulunca iyice soğumuş olan hamurun üstüne önce yarım fincan ılık su, sonra şurup gezdirerek dökülür ve soğumaya bırakılır. Yoğurt tatlısı iyice soğuyunca kesilerek servis yapılır