MALZEMELER

2 su bardagi pirinç
1/2 çorba kasigi tereyag
1/2 kg. kiyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1,5 tatli kasigi tuz
1/2 çay kasigi karabiber
1 orta boy sogan
8-10 dal maydanoz
1 çorba kasigi siviyag
1/2 çorba kasigi salça

YAPILIŞ TARİFİ

Sade pirinç pilavini haslayiniz. Kiymaya rendelenmis sogan, islatilmis
ekmek, yumurta, kiyilmis maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber katip
karistiriniz. Yaglanmis orta boy tepsiye muntazam yayip kenarlarini 2
parmak yükseltiniz. Üzerini sulandirilmis salça sürüp orta hararetli firinda
10-15 dakika pisiriniz. Köftenin üzerine pilavi yayiniz. Sulandirilmis salça
ile kafes veya kare seklinde süsleyip, firinda 10 dakika daha bekletiniz.
Dilimlere keserek sicak servis yapiniz. NOT: Pilava haslanmis ve findik
büyüklügünde dogranmis havuç ve konserve bezelye ilave edilirse
görünümü ve lezzeti daha güzel olur.