Malzemeler

2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı et oküp doğranmış)
1 adet taze yeşil soğan (incecik kıyılmış)
2 adet yeşil sivri biber (ince halka biçiminde dilimlenmiş)
1 adet orta boy domates (tavla zarı küp doğranmış)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
3 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz, karabiber)

Yapılışı

Öncelikle orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, hafif kızınca ince kıyılmış yeşil soğan ve yeşil biberleri ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım. Sonra da ufak kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edelim ve 7-8 dakika karıştırarak kavuralım. Şimdi de domatesleri katıp, şöyle bir çevirelim ve artık kuskusu tencereye aktaralım. Hemen üzerine ılık su ile beraber, tuz ve karabiberi ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Yemeği ocaktan alalım ve tencerenin kapağını hiç açmadan 10 dakika kadar demlendirelim. Sonra tahta kaşıkla hafifçe altüst edip, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım.