Malzemeler:

4 adet patlıcan
2 su bardağı baldo pirinç
3-4 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı

Kızartma için:

1,5 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanlar çubuklu soyulur, tuzlu suda yarım saat bekletilir. Bu arada pirinç ayıklanır, ılık, tuzlu bol suya 1 saat ıslatılır. Patlıcanlar halka şeklinde yarın cm kalınlığında doğranır, kızgın zeytinyağında kızartılır. Kağıt havluya çıkartılır, fazla yağı alınır. Tencereye zeytinyağı konur, orta ateşte ısınınca suda beklemiş ve bol soğuk sudan geçirilmiş, süzülmüş pirinç eklenir. Pirinç yaklaşık 5 dakika kavrulur, ateşten alınır. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve tuz eklenir. Altı düz bir tencereye kızarmış patlıcanların yarısı dizilir. Üzerine kavrulan pirincin yarısı yerleştirilir. Kalan patlıcan ve pirinç aynı şekilde kat kat konur. En son piriçleri sıyırmadan su eklenir. Tencere orta ateşe bırakılır, 10 dakika sonra ateş yarıya indirilir, 10-15 dakika daha pişirilir. Üzerine temiz bir örtü kapatılır, yarım saat dinlendirilir. Düz bir tabağa ters çevrilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.