Kullanılacak Malzeme (4 Kişilik)

1/2 kg soğan, 2 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı tereyağı,
3 çorba kaşığı zeytinyağı (veya herhangi bir bitkisel yağ),
5 su bardağı et suyu,
2 dilim bayat ekmek,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
Yeteri kadar tuz ve karabiber.

Kaşar Peynirli Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?


Yapılışı

Soğan soyulduktan sonra ince ince doğranır. Ekmek dilimleri tavla zan büyüklüğünde kesilir. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup ateşe oturtulur. Yağ kızmaya başladığında doğranmış ekmek içine atılarak kızartılır. Ekmek parçalan pembeleşince kevgirle yağı sürdürülerek alınır. Ekmek parçalarının tamamı alındıktan sonra yağın içine kıyılmış soğan atılır ve pe mbeleşinceye kadar karıştırarak kvrulur. Soğan pembeleşince, un serpiştirerek dökülür ve unun re gi değişinceye kadar kanştırarak kavrulur. Unun rengi değişince, ılık et suyu ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Soğanlar piştikten sonra, tuz, karabiber ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Kızarmış ekmek parçalan ve rendelenmiş kaşar peyniri katılır, bir-iki defa kanştınp büyük çorba kâsesine boşaltılır ve hemen sofraya gö-tüMfJ servis yapılır. İsteğe göre bu çorbaya ılık suda eritilmiş 1 çorba kaşığı hardal ve 1 domates de koyulabilir. Çorbayı domatesli yapmak isteyenler kabuğu soyulduktan, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesi (veya ılık suda eritilmiş 1 çorba kaşığı domates salçasını) et suyuyla birlikte tencereye koymalıdırlar. Hardalı ise tuz ve karabiberle birlikte koymak doğru olur