MALZEMELER

2 Adet soğan
400 gr dana kıyma
2 Adet yumurta
200 gr çubuk makarna
2 Tatlı kaşığı limon suyu
400 gr hazır domates püresi
200 gr bezelye (dondurulmuş)
Kıyılmış yeşillik (taze soğanın yeşil yaprakları)
5 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tozşeker, tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanı rendeleyin.
Soğan, kıyma, yumurta, tuz ve karabiberi genişçe bir kabın içinde yoğurup, köfte harcı hazırlayın.
Elinizle şekil verip, 20 adet top köfte yapın.
Hazırladığınız köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın.
Spagettli ve bezelyeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz kattığınız suda 12 dakika haşlayın.
Süzgeçten geçirip, suyunu süzün.
Domates püresini harlı ateşte 5 dakika kaynatın.
Tuz, karabiber, limon suyu ve şeker ilave ederek tatlandırın.
Tabaklara önce bezelyeli makarnayı sonra köfteleri koyun.
Hazırladığınız domates püresi ve kıyılmış yeşillik ile süsleyerek servis yapın